Voineasa

Statiunea Voineasa este o statiune montana din nordul judetului Valcea, un mic orasel de munte situat in muntii Lotrului din Carpatii Meridionali. Situată la o altitudine de 800 m, Voineasa oferă priveliști uluitoare ale munților și văilor din jur.. Statiunea sa gaseste la o distanta de 60 km fata de orasul Râmnicu Vâlcea. Voineasa este amplasata la altitudine de 800 m  in muntii Lotrului din Carpatii Meridionali pe valea raului Lotru. Statiunea dispune de numeroase locuri de cazare repartizate in hoteluri, pensiuni si vile.

In Voineasa se realizeaza tratamente pentru neuro-astenii, anemii, oboseala.Turistii cazati aici pot sa beneficieze de urmatoarele atractii turistice: excursie la lacul Vidra, excursie la lacul Petrimanu (lac pe valea Latoritei), Obarsia Lotrului, diverse excursii in muntii Lotrului.

In judetul Valcea, in apropiere de Ramnicu Valcea veti descoperi o statiune montana cu un farmec special. Cazarea in aceste locuri de legenda este asigurata de un sirag de pensiuni cu conditii foarte bune, camere de 2-3 locuri si un peisaj de vis. Casele de vacanta si cabana in stil rustic reprezinta o alternativa pentru o vacanta de vis.