Sinaia

Statiunea Sinaia este o statiune balneo-climaterica situata pe Valea Prahovei pe drumul national DN1. Statiunea este la numai 123 km de Bucuresti, la 62 de km de Ploiesti si la 37 de km de Brasov. Statiunea este supranumita si „Perla Carpatilor”.

Este una dintre cele mai populare statiuni din Romania si ofera o gama variata de activitati, cazare si sejururi pentru turistii care vor sa petreaca timpul liber in aer liber. Sinaia ofera posibilitatea de a face drumetii pe munte, plimbari cu bicicleta sau schiuri. Hotelurile si vilele din zona sunt ideale pentru cei care doresc sa se bucure de linistea naturii. și cultura unei localități de munte

Sinaia se situeaza la o altitudine de 850 m si prezinta o clima subalpina. Pe timp de iarna turistii  se pot bucura de partiile de schi existente in muntii Bucegi. In Sinaia exista telecabina. Pe timp de vara turistii pot realiza multe drumetii pe muntii existenti in masivul Bucegi.

In Sinaia exista o multitudine de forme de cazare ca: hoteluri, vile sau pensiuni, sau în gazdă la particulari.

Atractiile turistice existente sunt: Castelul Peles, Telecabina, Telegondola din Sinaia, Telesacun Valea Dorului, Casa memoriala George Enescu, Manastirea Sinaia

In orice anotimp Sinaia este o atractie turistica pentru persoane de orice varsta. Odata ajunsi in localitate va puteti caza in conditii excelente la hotelurile sau pensiunile din localitate. Preturile accesibile tuturor si conditii foarte bune in camere de doua, trei persoane sau pentru familii, va asigura confortul pentru 2-3 zile sau o saptamana.