Băile Govora

Statiunea Baile Govora este un renumit centru spa si wellness situat in Romania. Oferă o gamă largă de tratamente, inclusiv cele cu nămol mineral sapropelic. Acest tip de nămol este cunoscut pentru proprietățile sale vindecătoare și a fost folosit de secole pentru a trata diverse afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema, psoriazisul și acneea.

La statiunea Baile Govora, vizitatorii se pot bucura de beneficiile terapeutice ale namolului mineral sapropelic intr-o varietate de tratamente. De la exfoliante la masaje de relaxare, aceste tratamente sunt concepute pentru a hrăni pielea și pentru a oferi ameliorarea diferitelor afecțiuni. Utilizarea acestei resurse naturale ajută și la promovarea turismului durabil în zonă.

Namolul sapropelic este un namol care este un amestec de minerale si apa. Conține peste 300 de compuși, inclusiv sulfură de calciu, clorură de sodiu, clorură de magneziu și alte săruri. Când este expus la apă, devine moale și lipicios. De asemenea, relaxează mușchii corpului, reducând în același timp inflamația în articulații sau organe, cum ar fi inima și plămânii. Centrul balnear Baile Govora are terapeuti bine pregatiti si specializati in aceste tratamente Multe dintre tratamentele cu nămol sapropelic se bazează pe practici străvechi transmise prin generații de vindecători. Conținutul de minerale găsit în noroi îl face un vindecător eficient. Utilizarea noroiului sapropelic datează din vremea când apa era deficitară și a oferit o modalitate unică pentru oameni de a se curăța.

Statiunea este situata intr-o depresiune subcarpatica strabatuta de paraul Hinta. Temperatura medie anuala in statiune este de 9 grade Celsius, iar precipitatiile de  circa 900 mm pe an.

La Baile Govora se fac tratamente cu namol mineral sapropelic care este adus de la Ocenle Mari. In statiune se trateaza afectiuni respiratorii, oto-rino-laringologice si reumatismale.

Obiective turistice Baile Govora

  1. Ocnele Mari (Salina, Strand cu apa sarata)
  2. Ocnita (Salina, Strand cu apa sarata)
  3. Manastirea Govora (intemeiata in secolul XV-lea)

Daca preferati o destinatie de exceptie in judetul Valcea, va intampina Baile Govora, o statiune cu renume inca din timpul romanilor. Cazarea in acest spatiu mioritic este asigurata la pensiunile cu 3-5camere din localitate sau la vilele pregatite pentru oaspeti in orice sezon. Peisajul, linistea si conditiile excelente de cazare vor adauga un plus de farmec vacantei in orice anotimp.